Hamilelikte Düşük Nedenleri Nelerdir?

Tıp dilinde kürtaj olarak bilinir. Gebeliğin 20. haftasından önce veya bebek 500 g’a ulaşmadan önce çeşitli nedenlerle bebeğin gebeliğinin sonlandırılması gerekir. Düşük olmasının birçok nedeni olabilir. Ve bu düşüklerin türleri vardır. Düşük olmasının birçok nedeni var. İnsanlar arasında çok dolaşıyor. Hamilelik döneminde anne adaylarının en çok korktuğu durum budur. Bu nedenle anne adayları hamilelikten korkmaktadır. Anne adayları dışsal duyguları göz ardı etmemelidir. Anne adayları tüm soruları için doktorlarına danışmalıdır. Düşük yapmanın birçok nedeni olabilir. Kötü alışkanlıklar, yüksek tansiyon, astım, endometriozis, böbrek hastalığı, polikistik yumurtalıklar, diyabet, enfeksiyonlar, miyomlar, genetik nedenler, çoğul gebelikler.

Yukarıda belirtilen nedenlere bağlı olarak daha az görünebilir. Hamilelik bu nedenlerle kesintiye uğrayabilir. Düşüklerin nedenleri hakkında kamuoyunu çok fazla dikkate almayın. Halk arasında ağır yük kaldırmanın ve çok hareket etmenin düşüklere neden olabileceğine inanılmaktadır. Bu düşünceler yanlış. Ağır kaldırmak, zıplamak gibi şeyler düşüğe neden olmaz. Bu konuda doktorunuzdan da gerekli bilgileri alabilirsiniz.Kısaca tıp dilinde kürtaj denir. Hamilelik sonrası düşük, şüphesiz anne adaylarının en çok korktuğu durumlardan biridir. Hamile anneler, kamuoyuna duyurulan birçok düşük nedeninden korkabilirler. Örneğin ağır yükleri kaldırmak, zıplamak vb. Bunlar düşüğe neden olmaz. Düşük olmasının birçok nedeni var. Bu konuda çok fazla vızıltı duymazsanız daha da iyidir. Çünkü bu duygular anneyi rahatsız etmekte ve korkutmaktadır. Düşük yapmanın birçok nedeni olabilir.

Düşük yapmanın birçok nedeni olabilir. Düşükten sonra çok garip bir sorun ortaya çıkar. Hatta tekrar hamile kalmak. İki alt kısma ayrılırlar. 8. haftadan önceki bir düşük, erken bir düşüktür. Anne adayının ilk düşüğü ise doktor kontrolünde 2 ay bekledikten sonra tekrar hamile kalma sorunu yoktur. Düşük 8. haftadan sonra olmuşsa geç bir düşük, bu düşük birden fazla olmuşsa bu düşüklerin nedeni araştırılmalıdır. Düşüklerin sağlıksız alışkanlıklar, kronik böbrek hastalığı, endometriozis, miyomlar, enfeksiyonlar, diyabet, yüksek tansiyon ve polikistik yumurtalıklar gibi birçok nedeni olabilir. Düşükten sonra tıbbi gözetim şarttır. Anne adayları doktor muayenesini ihmal etmemelidir. Bu kontroller sırasında düşüklerin nedeni de belirlenecektir.