Hamilelikte en önemli konulardan biri hamilelik süresidir. Anne adayları gebelik yaşı hakkında bilgi sahibi olmalıdır. Çok erken bir hamilelik veya geç bir hamilelik sağlıksız bir hamileliktir. Erken gebelik veya geç gebelik anne ve bebek için ciddi sorunlara neden olabilir. Anne adaylarının 20 ile 35 yaşları arasında hamile kalmalarında fayda vardır. Çok geç veya çok genç yaşta hamile kalmak sağlıklı değildir. Geç gebelik hem bebek hem de anne adayı için riskler taşır. Gebeliğin erken doğum, ölü doğum, düşük doğum ağırlığı, anormallik gibi birçok nedeni vardır. Bu risklerin düşük olması için geç gebelikten kaçınmak gerekir. Hamile kalmak istediğiniz yaş ne kadar geç olursa, hem erkeklerde hem de kadınlarda yumurta ve sperm o kadar büyük olur. Aynı zamanda hamilelik şansını da azaltır. Bu nedenle anne adayları geç gebelik istememelidir. Geç gebelik bunun gibi birçok soruna neden olabilir. Daha sonra hamile kalmaya karar verirseniz ve kısırlık sorunları ile karşılaşırsanız, gerekli sürede kısırlık teşhisi azalır.
Normal yaşta infertilite teşhisi için gereken süre 6 aya kadar düşürülebilir. 6 aylık düzenli ilişkiye rağmen hamile kalamazsanız mutlaka doktorunuza görünmelisiniz. Bu tür sorunlardan kaçınmak için hamileliği çok uzun süre ertelememeniz önerilir. Geç hamileliğin birçok riski vardır. Sonuç olarak, ileri yaşta hamile kalmak risk taşır. Bu nedenle, daha sonraki yaşta hamilelik tehlikelidir. Daha sonra hamile kalmak hamileliğinizi riske sokar ve bebeğinizin sağlığını etkiler. Geç gebelik, erken doğum, malforme bebek, yüksek riskli gebelik ve ölü doğum gibi riskler taşır.
İdeal gebelik yaşı 20-35’tir. Bu yaş sınırının üstünde veya altında komplikasyonlar ve hastalık riski olabilir. Daha sonra hamile kalmanın komplikasyonlarına ek olarak, daha sonra hamile kalmak zor olabilir. Geç hamile kalan kadınlar için daha zordur. Annenin yumurtalarının ve babanın spermlerinin kalitesi önemli ölçüde düşecektir.