Şüphesiz bu, hamile annelerin hamilelik sırasında düşündükleri en önemli sorundur. Bu bakımdan çiftler genellikle sevdiklerinden etkilenirler. Ve yanlış bilgi alıyorlar. Sezaryen normal bir doğumdur. Hiçbiri diğerinden üstün değildir. Her iki doğum türünün de artıları ve eksileri vardır. Çiftler doğum yapıp yapmamaya karar verirken bu artıları ve eksileri göz önünde bulundurmak isterler. Doktorunuz bu konuda size yardımcı olacaktır.
Doktor doğum yöntemini seçmeden önce 36-37 hafta geçmelidir. Çocuğun ve annenin doğumu uygunsa ve anne normal doğum istiyorsa normal doğum yapabilir.
Sezaryen doğum isteniyorsa, yani anne planlı bir doğum istiyorsa, doğum tarihinden 10-15 gün önce gebelik sonlandırılır ve sezaryen yapılır. Son bir hafta içinde kalırsa normal doğum başlayacaktır. Bunun için 10-15 gün öncesinden sezaryen ile doğum yapmak mümkündür.
Hem normal doğumun hem de sezaryenle doğumun avantajları ve dezavantajları vardır. Doğum şekli zorunlu değilse çift bu seçimi yapar. Anne her zamanki gibi doğum yapmak istemiyorsa sezaryen tercih edilir. Anne kendini normal doğuma hazırlar ve isterse normal doğum yapabilir. Çift yönlü doğum yöntemidir. Ve ikisi de aynı kapıya çıkıyor. Her ikisi için de iyi mi kötü mü demek mümkün değil.Sonuç olarak bu konuyla en çok hamilelikten sonra anne adayları ilgileniyor. Bazen doğum yöntemini anne kendisi seçer. İki doğum türü arasında fark yoktur.
Doktorunuz sizi doğum türleri hakkında bilgilendirecektir. Doktorunuzun size hangi doğum kontrolünü kullanacağınızı söyleyebilmesi için 36-37 haftalık hamile olmanız gerekir. Annenin doğumu uygunsa ve anne kendini normal doğuma hazır hissediyorsa bebek normal bir şekilde doğabilir. Buda 37 haftaya kadar ortaya çıkmaz. Sezaryenle doğuma karar verilirse yani anne adayı sezaryen ile doğum yapıyorsa normal doğumdan 10-15 gün önce annenin gebeliği sonlandırılır. Sonra annesini sezaryenle doğurur. Bunun nedeni normal doğumun gebeliğin sonunda başlaması ve sonrasında anne adayının sezaryen ile doğum yapamamasıdır.