Tahmin edebileceğiniz ve hatta çoğunuzun bildiği gibi, sigara içmek ve alkol almak hamileliğe zarar verebilir. Sigara ve alkol ortalama bir insan için zararlıdır, ancak hamile bir kadına ve hatta doğmamış bir bebeğe zarar vermemek neredeyse imkansızdır.
Tütün ve alkol tüketimi yüksek olan çocuk doğurmak isteyen anne adayları veya kadınların bu etkinliğe önceden hazırlanmaları gerekmektedir. Çünkü sonraki nesillerde bu sorunu aşmak daha zor olacaktır. Kimse çocuğunun sağlıksız olmasını istemez, değil mi? Bunun için hamile kalmadan önce doktor kontrolünde veya kendi isteğiyle sigara ve alkolü bırakmalıdır.
anne hakkında, yani hamile kadın hakkında; sigara içmek her şekilde olumsuz olacaktır.
Bir annenin diyeti bebeğini nasıl etkiliyorsa, kötü alışkanlıklar da öyle. Sigara içildiğinde kan dolaşımına salınan nikotin, karbon monoksit ve siyanür, bebeğinize ulaşan oksijenin kalitesini ve miktarını azaltır. Yani bebek daha az oksijen alacak, bu nedenle bebeğinizin partneri olan plasenta erken yaşlanacak ve ileride bebeğinizi desteklemek için yeterli olmayabilir. Ne yazık ki bu durum fetüsün yani bebeğin kaybına ve gelişimsel bozukluklara yol açar. Bu tür birçok sorunun yolunu açacaktır. Sık görülen komplikasyonlar arasında erken doğum, ölü doğum, intrauterin ölüm, düşük doğum ağırlığı ve fetal strese bağlı sezaryen sayılabilir.
Alkollü içecekler; Alkol sağlıklı bir insanı etkiliyorsa, anne karnındaki cenini etkilemez mi? Belli bir miktar alkol tüketimi zararlı değildir ancak önerilmemektedir.Uzun süreli ve kronik alkol tüketimi fetal alkol sendromuna neden olabilir.Fetal alkol sendromu gibi sorunlar da görülebilir. Bu nedenle, herhangi bir hamile kadının alkol alması iyi değildir. Anne alkol bağımlısıysa ve bırakamıyorsa haftada 15 kez içmesinde bir sakınca yoktur. 1 birim 10 gr’dır. alkole eşdeğerdir. Ama neden sizin çocuğunuz gibi masum ruhu riske atalım ki, çocuğun sağlıklı doğması için alkol ve sigara gibi tüm kötü alışkanlıkları bırakmalıyız.
Ama bir şişe alkol ve üç sigara gibi küçük kısıtlamalarla hamilelik geçirmek istemeseniz bile bu kabul edilebilir bir önlemdir.Bu onun için temiz ve kaliteli bir ortam yaratmak ve duyarlı olmaktır. sorumluluk hakkında.Maalesef sınav henüz yapılmadı. Ancak bence hakkı olanların ebeveyn olması gerektiğini düşünüyorum.Kazara, cinsel veya içgüdüsel olarak hamile kalan bir baba veya anne bu çocuğu hak edip etmediğinden emin değil ve cevap “evet” ise bunu yapmalı. ne gerekli. Diğer doğal hayvanlar da hamilelik sırasında alkol veya tütün tüketmezler.