Tüp bebek tedavilerinde adetin ikinci ya da üçüncü günü iğneli ilaç tedavisine başlanır. İğneli ilaç tedavilerinde amaç; var olan yumurtalıklardaki folküllerin uyarılmasının ve birden fazla yumurta elde edilmesi hedeflenir. Birden fazla yumurta toplanması ve follukül büyümesi tüp bebek tedavisinde elde etmek istediğimiz başarıyı olumlu yönde etkileyecektir.
Yumurtalıklarda adet döneminin başında o ay için yumurtalarımızdan seçilen follüküllerin hazır olduğunu ultrasonografide görüyoruz. Ancak beynin ürettiği hormon miktarı sadece bir adet follukül büyümesi için yeterlidir. Her bir follukül içinde bir adet yumurta bulunur bu nedenle ne kadar çok follukül olur ise o kadar kardır.
Beynin follukülleri büyütmek için ürettiği hormonları ise iğne şeklinde uyguladığımızda o adet dönemi için seçilmiş ve büyümeye hazır olan tüm folluküllerinde büyüme şansını yakalamaktadır. Böylelikle elimizde fertilizasyon için birden fazla yumurta olması çok daha avantajlıdır. Yazımızın devamı için Prof. Dr. Sevtap Hamdemir Kılıç‘ın internet adresinden inceleyebilirsiniz. https://sevtaphamdemir.com/infertilite-ve-tup-bebek-tedavisi/